Karşı apartmanda baz istasyonu varsa ne yapılabilir?
Baz istasyonu dikilirken dikildiği evin sahibinden veya binadan yüklü bir para karşılığında müsaade alınıyor. Tam karşısında veya ondan rahatsızlık hisseden yapacağı en önemli şey evindeki radyasyon seviyesini ölçtürerek standardın üzerindeyse iyi bir avukat tutarak dava etmektir.
Maalesef bizi koruması gereken kuruluşlar yönetmelikte sık sık değişerek yönetmelikleri tamamen cep telefonu firmalarının menfaatini koruyacak şekilde geliştirmiş, dolayısıyla vatandaşın yapacağı çok sınırlı ve ölçtüreceksiniz, mahkemeye gideceksiniz. Mahkemeye gidildikten sonra bilirkişi kuruluyor, tekrar ölçmek için hakimle beraber o firma geliyor. Fakat o gün o baz istasyonundaki telefon haberleşmeleri başka yere kaydırıyor. Bunun hileleri var dolayısıyla bununla uğraşmak çok zordur. Uzun vadede insanların çok para kaybetmesine sebep oluyor. Bu konuda maalesef cep telefonu firmaları çok deneyimli ve vatandaşın zayıf taraflarını iyi biliyor ve ona göre olayı yönlendiriyor.
Baz istasyonundaki trafiği isterlerse minimuma çekebiliyorlar. Bunu çektikleri zaman hakimle gittiğinizde hiçbir şey bulamıyorsunuz. Suçüstü yapmak çok zor olan bir olaydır. Yapılan araştırmalar şunu bulmuştur. Güvenli seviyede elektromanyetik alanlar ve radyasyon değerleri halen tespit edilememiştir. Bunun edilmesi de zor görülmektedir. Çünkü gittikçe artan yeni model cihazlarla etrafımızdaki elektromanyetik radyasyon, elektromanyetik kirlilik gittikçe inanılmaz boyutlarda artmaktadır. Bunu ancak kamuoyunun bilinçli bir şekilde bu olaya yaklaşmasıyla yararlı hale getirebiliriz.