Kutup Maratonunda İkinci Olan Türk
Güney kutbu'nda düzenlenen buz maratonunda, -25-30 derece soğukta yarışan 55 sporcudan birisi Gülay Varan. Yarışı tamamlayan 16 yarışmacı içerisinde ikinciliği elde etmiş Türk o.
Gülay Varan blogunda kendisini şöyle tanımlıyor.
"Bingöl doğum, İstanbul büyüme ve son 10+ yıl Londra’lı. Aktif bir hayat devam ettirmeye çalışan, koşma ve seyahat etmeye tutkulu ben, Gülay. Koşma tutkum 2013 yazında iş için gittiğim New York’ta başladı. Yeni insanlarla tanışmak için başladığım koşu sporu, kısa bir süre sonra bir tutkuya dönüştü. 2014 Mart ayında Londra maratonundan sonra bu uzun mesafe koşu tutkusuna dönüştü. Koşmak beni hem fiziken güçlendirdi hem de daha sağlıklı ve mutlu biri olmaya yöneltti, başka sporları keşfedebilmem için gereken özgüveni verdi.
İkinci tutkum, seyahat, 2003 sonunda başladı: İstanbul’da evimi, ailemi bırakıp bir bavul, çok az para ve daha da az ingilizceyle İngiltere’ye taşındım. Türkiye ötesine dair bir merak ve heyecan içinde.15 Eylül 2017’de Londra’daki eşyalarımı küçük bir depoya koyup, işimden 6 aylık izinle Güney Amerika ve Antartika seyahatine başladım."
Yarışmayı ikinci tamamlayan Varan yarışma sırasında yaşadığı zorlukları da anlattı.
Dereceler şöyle sıralandı.
http://icemarathon.com/site/race-results/278.html
Tebrik ediyoruz.