Toplum Biz Kadınları Deistliğe mi İtiyor?
Biz kadınları toplum deistliğe mi itiyor?
Kurumlar, Batı kültürünün Avrupa'da geliştiği haliyle demokratik değerler, hoşgörü ve cinsiyet eşitliği üzerine kurulduğunu; buna karşılık Ortadoğu'da gelişmiş Müslüman kültürünün hiyerarşi, fanatiklik ve kadın düşmanlığı üzerine kurulu olduğunu belirtiyor...
Ataerkillik ya da patriyarki de erkek otoritesine dayanan bir tür toplumsal örgütlenme düzeni. Bu düzenin de temelini erkeğin üstünlüğü fikri oluşturuyor; soy erkekler tarafından belirleniyor, hakimiyet erkeklerin. Bu toplumlarda erkeklere kadınlardan daha çok saygı gösteriliyor.
Kutsal metinler de erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu söylüyor.
"Cehennemin kapısında durup baktım. Bir de gördüm ki, cehenneme girenlerin çoğu kadınlardı."
Buhari: Rikak 51, Nikâh 87/Müslim: Zikir 93.
“İki kadının şahitliği bir erkeğin şahitliğine bedeldir. “
Buhârî: Hayz 6, Küsûf 9, Zekât 44
“Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Evlilik hukukuna baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür”.
Nisa 34
Kutsal metinler kim tanrının kelamını öğrenirse hayatta başarılı olacağını söylüyor, nitekim tüm dini mevkiler, üst mevkiler erkekler ile dolu… Ölümden sonraki insan hayatı için söylenen sevap, günah, ibadet, dua, vahiy, melek, cin, şeytan, ahiret, kader, mucize cennet ve cehennem kavramlarını anlatan kutsal kitapların erkekler tarafından yazılmış olduğu dini uyduranlarının kim olduğu belli değil mi? Kurgular ve mitlerle dolup taşan bu kitaplara el basarak yemin etmek de bir o kadar ironik…
Artık, dinlerin insan ürünü olduğunu evrenin Big Bang ile oluştuğunu yaratıcının evrene herhangi bir müdahalesinin söz konusu olmadığını, akıl, mantık ve bilim yolu ile dünyanın geliştirmekte olduğu gerçeğini kabullenme zamanı. Zaten İyilik ve ahlak kavramları için herhangi bir dine de ihtiyaç yok.